Trivsel och säkerhet

TRIVSEL

Några få regler

Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi huset vi bor i och tillsammans skapar vi ett trivsamt boende och bidrar till en god stämning genom att följa föreningens få regler.

Enligt våra stadgar 10 § om Bostadsrättsinnehavarens rättigheter och skyldigheter, ska bostadsrättsinnehavaren ”iaktta allt som fordras för att bevara sundhet, ordning och gott skick inom fastigheten och rätta sig efter de särskilda regler som föreningen meddelar i överensstämmelse med ortens sed...". Detta gäller även gäster.

Grannsämja

Vi är måna om att de som bor i huset ska ha en lugn och trygg boendemiljö. Då våra lägenheter är lyhörda (även trapphusen) måste vi visa hänsyn. Stör inte dina grannar med hög musik eller annan högljudd verksamhet mellan kl. 22.00 och kl. 07.00. Tänk på att inte heller dammsuga, spika, borra eller använda tvättmaskinerna under denna tid.
Känner du dig störd av din granne, tala först med grannen om det. Förmodligen har grannen inte förstått att du blivit störd. Hjälper inte det kan du kontakta styrelsen. Ska du renovera eller ha fest sätt upp en lapp eller informera grannarna. Acceptansen brukar öka markant om man blivit informerad.

Våra gemensamma utrymmen

Tillsammans ansvarar vi för ordningen i entréer, trapphus, cykelrum, källare, tvättstuga samt fram- och baksidan av huset. Förvara saker i de utrymmen som tilldelats lägenheten, inte utanför, i källargången eller i trapphuset.
Glöm inte släcka ljuset i källarutrymmena.
Fimpa inte i rabatter eller från balkonger. Vi få själva plocka upp fimparna. Det ingår inte i fastighetsskötarens uppgifter.

SÄKERHET

Ställ inte upp ytterdörrarna och se till att de går i lås efter dig. Detta för att minska risken att få oinbjudna gäster. Lämna inte heller ut portkoden till obehöriga.

Häng balkonglådor på insidan av balkongen av säkerhetsskäl.

Vändplatsen framför huset får endast användas för tillfällig lastning och lossning, ej som p-plats. Vändplatsen är den enda möjligheten för uttryckningsfordon att komma fram till oss i huset vid brand, olycka, sjukdomsfall m.m.

 

Senast uppdaterad: 2013-05-28
Publicerad av: Eva-Lotte Daxberg